piano lessons den haag

Pianoles zonder piano, heeft dat zin?

Kan ik mijn eerste pianoles beginnen zonder dat ik een piano heb? Ik kan deze vraag beantwoorden met deze analogie: "Kun je beginnen met golfen zonder een club te hebben?"

Ja, dat kan! Toch heb je na een paar lessen wel een eenvoudige nodig om de basis van een correcte swing te oefenen.

Waarom heb je een piano nodig?

Je hebt een piano nodig om te oefenen tussen je pianolessen door. Je hersenen moeten neurale paden creëren die je toelaten om bepaalde gewoontes te vormen; ze zullen je de mogelijkheid geven om op een correcte en efficiënte manier piano te spelen.

Nadat ze de noodzaak begrijpen om een piano te hebben om te oefenen, beginnen veel beginners zich zorgen te maken over het kopen van een grote en dure piano. Daardoor nemen mensen niet eens hun eerste pianoles. In werkelijkheid zijn er goedkopere oplossingen die makkelijker te bereiken zijn voor een beginner.

Welke piano heb je nodig?

Om te beginnen met het spelen van de piano heb je niets groots nodig en vooral niets dat je blut kan maken!

Hieronder maak ik een lijstje van de opties die je droom van pianolessen waarmaken:

  • Koop een tweedehands verticale piano
  • Koop een tweedehands digitale piano
  • Huur een akoestische piano
  • Huur een digitale piano

Sommige muziekwinkels maken zelfs de optie “huurkoop” mogelijk. Je kunt nu een piano huren en later kopen; wat je gaat betalen is de oorspronkelijke prijs minus de reeds betaalde huur.  Zie voor de uitgebreide versie van dit verhaal de blog: Welke piano heb ik nodig?

"Wat als ik stop met pianospelen?"

Als je een tweedehands piano hebt gekocht, kun je hem meestal voor dezelfde prijs doorverkopen.

Als je een piano heeft gehuurd, moet je de deal die je hebt getekend met de pianohandelaar controleren!

Welke oplossing je ook kiest, beide bieden een goedkopere oplossing dan het kopen van een nieuwe piano.

Samengevat

Pianoles zonder piano? Dus beter van niet, maar hoewel het duur kan lijken om een piano te hebben, proberen pianoverkopers en muziekwinkels de piano’s toegankelijker te maken voor beginners. Daarnaast proberen pianofabrikanten bepaalde technologieën te ontwikkelen om de pianist het gevoel te geven van een echte piano in elektronische toetsenborden. Zie hier pianoverkopers in en rondom Den Haag.

Zoals je kan zien in deze blogpost, gaf ik je de meest voorkomende opties die mensen kiezen wanneer ze hun eerste piano willen nemen. Zelfs als je niet zeker weet hoe lang je pianoles gaat nemen, is het met deze opties mogelijk om er meteen een te hebben zonder een groot budget.

Als je geïnteresseerd bent om te beginnen met het spelen van de piano en jouw eerste pianoles te krijgen, kijk dan naar de andere blogs die ik voor je heb geschreven. Bewustwording en kennis zijn de sleutels om op de juiste manier te beginnen met pianospelen, en dat is wat we onze studenten in Studio MusicalMente geven!

Zin om met pianoles te beginnen?

piano lessons den haag

Luca helpt je de piano te leren kennen, zodat je zeker weet dat je verder kunt.

Andere blogs in categorie: piano