Voor alle volwassenen in Den Haag die piano willen gaan spelen:

Wil je beginnen met pianoles? Begin pianoles bij de Open Piano Groep!
Je speelt het eerste liedje al in de eerste les, ook als je geen muziekervaring hebt.

Pianoles voor beginners

Beginnersproblemen bij privépianolessen

Piano leren als volwassene kan moeilijk zijn. Traditionele privélessen zijn vaak duur, er zijn strakke deadlines en er worden hoge verwachtingen gesteld. Dit kan ontmoedigend zijn. Ook is het belangrijk om plezier te hebben in muziek, anders wordt het snel saai.

Piano Lesson Group Studio MusicalMente

Ik begrijp deze frustratie...

Toen ik pianoleraar werd, gaf ik ook traditionele privélessen voor beginners. Maar veel van mijn leerlingen stopten met lesnemen omdat ze deze methode te moeilijk en saai vonden. Ik wilde een oplossing vinden!

Dus ik heb iets nieuws bedacht!

Op basis van de feedback van mijn leerlingen, creëerde ik de “Open Piano Group”, een unieke methode die het leren van de piano makkelijk en leuk maakt voor iedereen, ongeacht hun drukke leven.

Het beste is dat het piano leren makkelijker maakt voor degenen die de traditionele methode te moeilijk vonden. Het is een oplossing voor mensen die zouden zijn gestopt met piano leren als ze de traditionele methode hadden gevolgd.

Dus, als je geïnteresseerd bent en klaar bent om te beginnen met pianospelen, lees dan hier hoe je kunt beginnen met de OPEN PIANO GROUP…

Wat krijg je als lid van de
OPEN PIANO GROEP?

Pianoles den haag piano lessons den haag

Dit is wat je kunt verwachten van je groepslessen piano:

1. Een uur pianoles per week

Dat is de beste hoeveelheid tijd om te leren piano spelen zonder haast te maken. Op deze manier, als iets niet duidelijk is, is er tijd om beter uit te leggen wat je gaat leren.

2. Muziekpartituren zijn inbegrepen

Je hoeft geen andere boeken te kopen. Ik zorg voor alles wat je nodig hebt zonder dat je extra geld hoeft uit te geven.

3. Boekje "Eerste stappen - De basis"

Dit boekje legt alle basisprincipes van muziektheorie uit. Hiermee kun je herhalen wat je tijdens de les hebt geleerd.

4. Speciale kortingen

Je krijgt als leerling korting op cursussen waarmee je nog dieper in de muziek kunt duiken. Hierdoor krijg je meer begrip van wat je speelt, waardoor je ook meer vertrouwen in het pianospelen.

Start met pianoles

Start je muzikale avontuur op de piano. De Cursus Starten met pianospelen is speciaal ingericht voor volwassen beginners die nieuwsgierig zijn of pianolessen iets voor hen is. Je speelt al liedjes vanaf les 1.

Redenen waarom deze pianocursus anders is:

Als je het leuk vindt om dingen stap voor stap te leren en geduld te hebben als iets niet duidelijk is, dan zul je genieten van spelen in de OPEN PIANO GROUP!

Wie ben ik

Mijn naam is Luca Ridolfo en ik ben pianodocent in Studio MusicalMente.  Tijdens mijn studie piano heb ik lessen gevolgd in jazz en klassiek bij leraren van over de hele wereld. Ik raak geïnspireerd door hun muzikale invalshoek en deze breng ik graag over op mijn leerlingen. Ik heb een gestructureerde aanpak ontwikkeld waarmee beginners al vanaf dag 1 liedjes kunnen spelen. Luca heeft leservaring in Italië en Spanje. 

Luca Ridolfo Piano Teacher

Kennismaken met pianoles

Start je muzikale avontuur op de piano. De Cursus Starten met pianospelen is speciaal ingericht voor volwassen beginners die nieuwsgierig zijn of pianolessen iets voor hen is. Je speelt al liedjes vanaf les 1.

Als je het formulier invult, zit je nog nergens aan vast. Wij nemen contact met je op. 

Logo Studio MusicalMente lessons in den haag

Praktische Details

Wanneer

Maandagavond (19.00-20.00)
Dinsdagavond (19.30-20.30) 

In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Prijs

De lessen kosten € 129 per maand. 

Een proefles kost € 15. Je zit dan nog nergens aan vast.  

Docent

Luca Ridolfo
Contact: +316-53917314

Waar:

Studio Musicalmente: In Het Koorenhuis, Prinsegracht 27 Den Haag, kamer 1.11
(Centrum Den Haag)

De lessen vinden plaats in Studio MusicalMente in het gebouw “In Het Koorenhuis”. Het ligt op 2 minuten afstand van de Grotemarkt in Den Haag. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 6-4-2-3 en bus 25) en er is een parkeerplaats voor degenen die met de auto komen.

Welke muziek

We spelen verschillende muziekstijlen. We spelen popsongs, eenvoudige klassieke composities en andere nummers afhankelijk van de periode van het jaar.

Eerste Les:

35
15€
  • Iedere week 60 minuten groepsles
  • Een piano voor elke cursist in de pianoles
  • Theorieboekje met de basis van pianospelen
  • Ieder jaar een Leerlingenconcert
  • Open groepssfeer

Dit zeggen anderen

Veelgestelde Vragen

Ja, dat is mogelijk! De methode die we gebruiken in onze Open Piano Group lessen maakt dit mogelijk.

We staan maximaal 5 personen per groep toe. Op deze manier kunnen we samenwerking en groepswerk bevorderen.

Mensen die zich aansluiten bij deze groepen zijn beginners die vanaf nul beginnen zonder ervaring. Omdat iedereen in deze groepen ondersteunend en positief is, zul je merken dat samen piano spelen met andere mensen minder stressvol is dan individuele lessen.

De lessen zijn niet restitutief en kunnen niet worden ingehaald. Je kunt nog wel met de docent praten om te kijken of er nog een vrije plek is in een andere groep voor je.

Dat kan, maar controleer de beschikbaarheid bij de docent.

De lessen zijn niet op te stapelen. Dit betekent dat je de lessen die je gemist hebt niet kunt inhalen in de volgende maand.

Stuur gewoon een e-mail naar info@studiomusicalmente.nl waarin je aangeeft dat je wilt stoppen met lessen. Zeg je abonnement één kalendermaand voor de datum waarop je je abonnement wilt beëindigen op.

Alle lessen die reeds vooruit zijn betaald, kunnen niet worden gecompenseerd.

De cursus kost €129 per maand. Het bedrag moet vooruit worden betaald.

Deze lessen zijn goedkoper dan andere cursussen omdat het om groepslessen gaat. Bovendien zijn ze bedoeld als een soort inleiding tot het leren pianospelen op een gemakkelijke en toegankelijke manier.

Deze lessen zijn meer bedoeld als een leuke manier om te beginnen met het leren pianospelen. De privélessen zijn meer bedoeld voor mensen met specifieke behoeften en die bereid zijn om tijd en moeite te steken in het oefenen om piano te spelen.

Je kunt een privéproefles boeken op: https://studiomusicalmente.nl/book-your-try-out-lesson/. Tijdens deze les kun je de verschillende mogelijkheden die Studio MusicalMente biedt beter bespreken.

De cursussen volgen de Nederlandse schoolkalender. Je kunt de lessen hier bekijken: https://inhetkoorenhuis.nl/info/openingstijden-tijdens-feestdagen-en-vakanties/. In totaal zijn er 38 lessen per schooljaar.

Je ontvangt van ons een factuur en je dient de lessen voor de lopende maand vooruit te betalen.

Nee, we zullen je geen factuur sturen als er in de maand geen lessen zijn.

Ja, de kosten zijn hetzelfde. We hebben een gemiddelde kostprijs berekend voor de maanden met meer en minder dan 4 lessen. Op deze manier hebben we het voor jou en ons eenvoudiger gemaakt, zodat we verwarring over de prijsvoering voorkomen.

Als je je na het begin van de maand bij ons aansluit, betaal je alleen de resterende lessen van die maand. Daarna betaal je € 129 per maand.

Nee! In ons studio staan verschillende keyboards waarop je kunt spelen.

Omdat Studio MusicalMente de eerste muziekschool voor volwassenen in Den Haag is, ben je van harte welkom om deel te nemen aan de Open Groep als je 18+ bent.

Vul het formulier in om meer informatie te ontvangen

Je ontvangt meer informatie over de "Open Piano Groep" via e-mail.

We bellen je binnen 24 werkuren op het nummer dat je hebt opgegeven om je vragen te beantwoorden en te kijken of de groep bij je past. Je hoeft niet vooruit te betalen als je het formulier invult. Als je besluit mee te doen, bedragen de kosten voor je eerste les € 15.

Altijd al piano willen spelen?

Kom naar de
Proefles