Zangles voor beginners in een groep

Groepszangles voor volwassen beginners

Ben je beginner en wil je graag meer weten over zingen en je stem? Wil je meer vertrouwen krijgen bij het zingen en met kracht in je stem krijgen? Dan is deze zangles voor beginners iets voor jou! 

Je zingt iedere week in een groep en krijgt hierbij aanwijzingen van een ervaren zangdocent.

Waarom zangles voor beginners in een groep?

Zingen is heerlijk. Even nergens anders aan denken en lekker meeblèren met je favoriete artiest. De afwas wordt er minder saai van en in de douche klinkt het gewoon lekker. Maar, kan je ook beter leren zingen? 

Misschien zing je al in een koor, maar loop je daar tegen een muur aan bij sommige noten. Of je stem wordt erg snel moet tijdens het zingen.

Muziek maken in het algemeen en zingen in het bijzonder wordt leuker als je het met meerdere mensen doet. Samen muziek maken geeft een gevoel van saamhorigheid. Je kunt ook goed van elkaar leren. Wat jij al kan, kan de ander nog niet en andersom. Daarnaast kan het een grote stap zijn om direct privélessen te nemen. Je hebt misschien al weinig tijd en je weet nog niet of zangles ook echt iets voor jou is.

Daarom bieden we in Studio MusicalMente ook wekelijkse groepslessen aan. Door het groepje klein te houden (max 6 personen), zul je jezelf altijd nog kunnen horen.

Voor wie is deze zanggroep bedoeld?

Natuurlijk moet je van zingen houden. Maar waarom zou je deze groepslessen nemen en niet bijvoorbeeld privélessen? Je kunt verschillende redenen hebben om mee te willen doen aan de groepszanglessen. Hieronder een paar voorbeelden:

Als je in één van deze categorieën valt, dan is de zangles voor beginners jouw manier om je op weg te helpen met zingen. In deze groepslessen ontmoet je anderen die net zoals jij hun stem graag willen verbeteren.

Praktische informatie

Wanneer

Donderdagavond (19.30-20.30)
Woensdagavond (19.30-20.30)

Prijs:

1ste les – 15€

Kom naar je eerste les voor 15€ – zonder verplichtingen.

Door op onderstaande knop te klikken kom je op het formulier waar je je eerste proefles kunt aanvragen.

Wij nemen dan contact met je op met alle informatie.

€ 129 per maand 

Als je er de eerste open zangles leuk vindt en je wilt ermee doorgaan, betaal je slechts € 129 per maand. 

Waar:

Studio Musicalmente: In Het Koorenhuis, Prinsegracht 27 Den Haag, room 1.11
(centrum Den Haag)

Deelnemers:

Max. deelnemers: 6 per cursus

Docent:

Boukje van Gelder

Taal

Engels (tenzij iedereen Nederlands spreekt)

Wat leer je bij zangles voor beginners?

In de zangles voor beginners werken we aan vier dingen: het uithoudingsvermogen van de stem, de zuiverheid, het vertrouwen bij het zingen en de samenklank.

Zangles voor beginners

1. Uithoudingsvermogen

Als je net begint met sporten, ben je vaak snel uitgeput. Dit geldt ook als je begint met zingen. Je stem kan snel moe worden. Door meer te zingen in de lessen (en het liefst ook thuis) kun je je uithoudingsvermogen bij het zingen verbeteren. Hierdoor kun je het langer volhouden en dat geeft meer plezier in het zingen. In de lessen werken we hieraan met:

- oefeningen voor techniek
- efficiënt omgaan met je adem
- veel focus op de stem en niet alleen op de muziek

Zangles voor beginners

2. Zuiverheid

Vals zingen is in zangland één van de grootste zonden die er is. Toch hoef je niet bang te zijn om vals te zingen. Je hebt alleen wat tools nodig waardoor je alsnog de juiste toon raakt. Hiervoor moet je wel weten als iets niet zuiver is. Jammer genoeg krijgt dit vaak meteen een negatieve ondertoon waarin je je schuldig voelt om vals te zingen. Dat is niet productief. Af en toe vals zingen hoort erbij, je leert ervan. Omdat je in een groepje zingt, heb je ook steun aan elkaar voor de noten.

Zangles voor beginners

3. Vertrouwen

Vaak krijg ik leerlingen die of alleen privéles willen of alleen in een heel groot koor willen zingen, omdat ze bang zijn dat anderen hen (lelijk) horen zingen. In een klein groepje weet je zeker dat anderen je gaan horen, maar dit is juist goed. Je komt in een veilige omgeving waarbij je over grenzen heen moet stappen om de mogelijkheden van je stem te testen. Als je meer vertrouwen krijgt in het zingen, klink je automatisch al een stuk overtuigender.

Zangles voor beginners

4. Samenklank

De focus blijft ook liggen bij het samenzingen. Iedereen heeft een andere klank in de stem. Hoe kun je zorgen dat dit mooi bij elkaar klinkt? Wat gebeurt er als je eenstemmig zingt? Wat gebeurt er als je meerstemmig zingt? Je krijgt tips om je klank te mengen met andere stemmen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je in een koor zingt.

Hoe ziet een zangles voor beginners eruit?

Iedere zangles heeft drie delen: oefeningen voor de stem, muzikale oefeningen en de oefeningen toepassen in een stuk.

1. Oefeningen voor de stem

Iedere les beginnen we met het vocale warmup, zodat je spieren opwarmen en je meteen aan elkaar kunt wennen. Eerst doen we een warmupliedje en daarna doen we drie simpele zangoefeningen. Je krijgt ook tips over hoe je je lichaam efficiënt kunt gebruiken terwijl je zingt.

2. Muzikale oefening

Dan studeren we samen een simpel lied. We kijken waar de moeilijkheden zitten en hoe we die stukjes kunnen oefenen. Dit kan eenstemmig- of meerstemmig zijn.

3. Toepassen oefeningen in stuk

Vervolgens werken we aan toonhoogte en klank. Dit kan bijvoorbeeld met een oefening waarin één persoon een toon aanhoudt terwijl de ander een andere toon zingt. We kunnen ook voor- en nazingen of een ritmeoefening doen.

Zangles voor beginners

Welke muziek zing je in de zangles?

In de lessen zingen we bekende pop- en musicalliedjes, bijvoorbeeld Hallelujah van Leonard Cohen, Somewhere over The Rainbow of nieuwere liedjes zoals Green Green Grass van George Ezra. Er zijn zo ontzettend veel popliedjes die leuk zijn om te doen, dat de voorkeur voor stijlen van deelnemers ook meegenomen kan worden. We gaan geen liedjes zingen die niemand leuk vindt om te doen. Iedere maand doen we een ander liedje.

€ 129 per maand
Iedere week 1 uur groepszangles + oefeningen voor thuis

Wie is de zangdocent?

Boukje van Gelder Vocal teacher

Boukje van Gelder

Zangdocent

Boukje begon al met zingen toen ze twee jaar was. Ze speelde cello en piano en op haar zestiende begon ze ook met zanglessen. Na haar Bachelor Geschiedenis besloot ze dat ze zangeres wilde worden. Ze zingt graag Bach en Amerikaans lied. In haar Bachelor Zang deed ze een onderwijsstage waarin zij zanglessen gaf. Dit vond ze zo leuk dat ze door wil gaan met lesgeven..

“Muziek maken met je stem is iets moois en ook iets heel persoonlijks. Iedere stem heeft zijn eigen klank en kleur. Al mijn zangdocenten hebben mij verschillende manieren geleerd om mijn eigen klank te vinden, terwijl het ook vrij voelt. Nu help ik graag andere mensen met het vinden van hun eigen klank.”  

Website Boukje

FAQ

Wanneer ben je een beginner? Het is erg lastig deze vraag te exact te beantwoorden. In het algemeen ben je een beginner als je:
– Nooit zangles hebt gehad
– Een jaar of minder zangles hebt gehad.
– Erg lang geleden korte tijd les hebt gehad.

Maar stel dat je bijvoorbeeld al 10 jaar in een goed koor zingt, maar nog nooit les hebt gehad, ben je dan een beginner? Dat kan ik niet vanuit alleen die informatie voor je bepalen. 

Als je niet zeker weet of je het juiste niveau hebt voor deze cursus kun je altijd contact met me opnemen. Ik kan dan kijken of je in de cursus past. Als je meer zekerheid wil, kun je ook een privé-proefles boeken voor €15 via deze link: Boek een proefles.

Er zijn geen inhaallessen in deze cursus en gemiste lessen worden niet terugbetaald. 

Je kunt één kalendermaand van tevoren opzeggen. Stuur een e-mail naar info@studiomusicalmente.nl waarin u aangeeft dat u geen lessen meer wilt volgen. Zeg je abonnement op voor het einde van de maand.

Voorbeeld: je zegt op 10 december je abonnement op, dan betaal je januari nog €117. Per februari stopt je betaling.

De lessen volgen de Nederlandse schoolkalender. Je kunt de vakantiedagen hier bekijken. In totaal zijn er, per schooljaar, 38 lessen.

Je ontvangt een factuur van ons en je moet de lessen voor de komende maand vooruit betalen. 

Nee, wij zullen u niet factureren als de maand geen lessen bevat.

Ja, de kosten zijn hetzelfde. We hebben een gemiddelde prijs berekend voor de maanden met meer en minder dan 4 lessen. Op deze manier hebben we het eenvoudiger gemaakt voor zowel jou als ons, zodat we verwarring over de prijs kunnen voorkomen.

Je mag zelf kiezen of je oefent voor de zanglessen. Maar als je in ieder geval twee keer per week oefent, dan is dat leuker voor je medezangers en beter voor je uithoudingsvermogen. Je zult ook merken dat je sneller vooruit gaat, waardoor je uitdaging blijft houden.

Als je niet oefent, kun je ook vooruit gaan, maar dit gaat wel langzamer. Het kan zijn dat je dan merkt dat je iedere week tegen hetzelfde aan loopt.

Als je bij ons komt nadat de maand is begonnen, betaal je alleen de resterende lessen van die maand. Daarna betaal je € 129 per maand.