Zangles
Den Haag

Individuele en groepszanglessen voor volwassenen.

Zangles Den Haag

Zangles Den Haag Centrum

Zangles Den Haag Centrum

Op zoek naar zangles in Den Haag? Op deze pagina legt Boukje van Gelder, zangdocente in Studio MusicalMente, uit wat zij belangrijk vindt als je wilt beginnen met zangles en waarom je die zelfs zou moeten nemen.

Waarom zanglessen nemen?

Zingen is een heerlijke bezigheid. Of je het nu doet in een koor, solo of bij de afwas. En omdat het al zo leuk is, waarom zou je er dan nog les in willen? Nou bijvoorbeeld, omdat je net die ene hoge noot in het koor niet iedere keer haalt. Omdat je je favoriete liedje vol vertrouwen wil kunnen zingen. Of omdat het soms wat geknepen voelt in je keel en je denkt dat het beter kan. Er is heel veel te leren over zingen en de stem.

"Is zangles niet eng?"

Misschien ben je bang om les te nemen, omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent. Zijn mensen die beginnen met klarinet spelen ooit te slecht om te beginnen? Nee. Zingen is een vaardigheid, je kunt het leren!

Ik geloof dat iedereen die van zingen houdt, baat kan hebben bij zanglessen, ongeacht het niveau. Het belangrijkste is dat zingen leuk is en dat het met zanglessen leuk blijft en hopelijk zelfs leuker wordt. Want als je een nieuwe zangtechniek leert toepassen, dan zal zingen makkelijker zijn en vrijer voelen.  

De zanglessen vinden plaats in Het Koorenhuis in het centrum van Den Haag.

Zangles den haag

Mijn manier van lesgeven

De beste zangdocent?

Muziek maken is niet als sporten. Je kunt niet meten dat iemand absoluut het beste is in zingen. Dit geldt ook voor lesgeven: er is niet één zangdocent die voor iedereen de beste docent ter wereld is. Voor veel mensen kan het zelfs goed zijn om door de tijd heen verschillende docenten te hebben.

Wat belangrijk is bij het geven van zanglessen, is dat de docent zijn of haar manier van lesgeven aanpast naar wat de leerling nodig heeft, zodat de leerling zich comfortabel voelt in de lessen.

Mijn zanglessen

In mijn lessen probeer ik altijd de leerling persoonlijke imput te geven over hoe hij of zij een probleem bij het zingen kan oplossen. Dezelfde oplossing werkt niet bij iedereen. Het is erg belangrijk voor de docent en de leerling om dat te accepteren om verder te kunnen gaan met een andere oplossing die wél werkt.

Ik geef les volgens de VoiceConstruction-methode®. Hierin leer je hoe je je lichaam klaar zet om te zingen.

Daarnaast heb ik kennis van de klassieke belcantomethode en ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Zangpedagogen om altijd weer nieuwe inzichten toe te passen.

De basis van de techniek is hetzelfde voor iedereen: je adem controleren, zodat je niet als een ballonetje leegloopt en je de druk van de keel af haalt. Er zijn honderden manieren om daar te komen en dat is het meest interessante aan zingen en het zijn van een zangdocent!

Een kort persoonlijk verhaal

Op mijn zestiende nam ik zanglessen. Ik wist nog helemaal niets van zangtechniek. Sinds ik klein was, zong ik al veel. Ik had een goede intonatie en een goed muzikaal gehoor, omdat ik ook cellolessen en pianolessen had. Maar het instrument zelf, de stem, moest bij het begin beginnen. Na een aantal jaar lessen en problemen met mijn stem (niet veroorzaakt door het zingen) dacht ik dat ik klaar was om naar het conservatorium te gaan. Dus ik deed auditie op drie plekken, werd bij twee afgewezen en bij de andere nauwelijks aangenomen voor de vooropleiding. (Eén van mijn docenten daar zei later dat ze bij mijn auditie dacht dat ik niet kon zingen.)

De positieve kant

MAAR ik werd aangenomen voor de vooropleiding en sindsdien heb ik gewerkt met zes fantastische docenten die mij mijn stem op een goede manier leerden gebruiken, wat de klank erg ten goede is gekomen natuurlijk. Waarom vertel ik dit? Omdat het illustreert dat een goede zangtechniek iets is wat je kunt leren! Neem een kijkje op mijn website
Boukje van Gelder Vocal teacher

Wat krijg je in de zanglessen

Zangles Den Haag

Muzikale doelen

Met muzikale doelen kun je iedere keer een nieuwe stap nemen. In plaats van dat je in dezelfde cirkel blijft iedere les. We helpen je bij het maken van je muzikale doelen en geven je een plan voor het behalen van die doelen.

Jouw mening telt

Jij vertelt ons wat je wil leren. Jij bent het beginpunt. Zo leer je hoe je jezelf feedback geeft en kun je je eigen creatieve oplossingen vinden.

Focus op jouw manier van leren

Je hebt je eigen manier van leren en daarom zijn de lessen rondom jou gemaakt. Je speelt en zingt muziek die je leuk vindt en krijgt oefeningen die bij jou passen.

Ken je instrument

Je ontdekt hoe piano spelen meer is dan de goede toetsen indrukken en zingen meer dan zuiver zingen. Als je je instrument beter kent, kun je meer variëren als je muziek maakt en heb je meer rools om door moeilijke passages heen te komen.

Gericht op praktijk

Je muziekles stopt niet bij de deur van het muzieklokaal. De manier waarop je oefent heeft veel invloed op je vooruitgang en staat daarom niet los van je muziekles. Je begint je oefensessie al in de muziekles, zodat je niet naar huis gaat zonder dat je weet hoe je moet oefenen.

Meet je resultaten

Je wil vooruitgaan op je instrument. Je wil horen dat je beter wordt. In Studio MusicalMente leer je hoe je bij kan houden waar je bent in jouw leerproces, zodat je een helder idee hebt van jouw muzikale richting.

Zangles die ik aanbied

Individuele Zangles Den Haag

In de individuele lessen werk ik natuurlijk aan het verbeteren van de zangtechniek, maar zingen is ook muziek maken en daarom werk ik ook graag aan de interpretatie van de muziek en de tekst. Ik geef onder andere basiszangtechniek voor alle genres, gevorderde techniek voor klassieke muziek en auditievoorbereiding.

Groepszangles Den Haag

Ben je beginner en wil je graag meer weten over zingen en je stem? Wil je meer vertrouwen krijgen bij het zingen en met kracht in je stem krijgen? Dan is deze zangles voor beginners iets voor jou! Je zingt iedere week in een groep en krijgt hierbij aanwijzingen van een ervaren zangdocent.

Coaching voor koren

Voor koren ben ik ook in te huren om eens een repetitie vooral te werken aan zangtechniek. De technische aanwijzingen zijn dan gericht op de stukken die het koor zingt en kunnen dus meteen in de praktijk worden gebracht. Zo kunnen ook de vocaal wat minder ervaren koorzangers leren om hun stem beter en gezonder te gebruiken en dat komt natuurlijk ook de klank van het koor ten goede.

Leerlingen over de zangles

Contact

Heb jij vragen over zangles in Den Haag, of heb jij andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06-36292835 (Boukje).Natuurlijk kan je ook mailen naar info@studiomusicalmente.nl. Je bent van harte welkom op onze locatie. Adres: Prinsegracht 27, 2512 EW in Den Haag. Wil je niks missen? Zorg er dan voor dat je ons volgt op Facebook en Instagram!

Locatie in Den Haag

We huren een volledig uitgeruste muziekruimte in Koorenhuis in het centrum van Den Haag. In het Koorenhuis is een levendige omgeving met veel muziek, dans, theater, kunst en meer.