Luca Ridolfo

Introduceert muziekles geven aan kinderen

“My heroes are and were my parents. I can’t see having anyone else as my heroes.” (Michael Jordan) 

De juiste keuze

Het is een enorme taak om een held voor je kinderen te zijn en de best mogelijke keuzes voor ze te maken. Keuzes zijn overal: van avondeten tot kleren en van gezondheid tot educatie. Wat doe je met educatie? We willen dat onze kinderen onafhankelijk opgroeien, dat ze hun eigen ideeën hebben en hun eigen kleine wereld overwinnen met die creatieve oplossingen die ze origineel maken. Hoe kunnen wij, hun superhelden, helpen om deze resultaten in hun leven te bereiken?

We kunnen ze natuurlijk honderden tv-programma’s en Youtube-vlogs laten kijken. Alles wat ze willen is meteen beschikbaar. Maar Hoe kunnen ze hun eigen ideeën ontwikkelen en voorbereid zijn op het ‘echte leven‘ in een wereld waar alles uniform lijkt? Hoe kunnen ze het geduld ontwikkelen dat nodig is om hun doelen te bereiken ook al kost het tijd en moeite? Als een superouder wil je graag je kinderen hiervoor alle mogelijke tools geven, zodat ze niet ontmoedigd raken door alle uitdagingen die op hun pad komen! 

Hoe muziek kan helpen

Hoewel het niet de enige keuze is, is muziekeducatie echt het leven van een kind verbeteren. De continue uitdagingen die de kleine leerling krijgt, zorgen ervoor dat hij/zij alle inspanning in het oplossen van het probleem stopt. Stel je voor dat je kind Für Elise van Beethoven speelt en niet alle noten in de linkerhand goed raakt, omdat de sprongen groot zijn voor de kleine handen. Dan kan hij of zij dit zelf oplossen onder begeleiding van de muziekdocent. Wanneer ze zich realiseren dat ze dit zelf gedaan hebben, zo vergroten ze hun zelfvertrouwen.  

Het koppelen van deze uitdagingen aan de belevingswereld van de kinderen, zorgt ervoor dat het kind het probleem ook wil oplossen. Dit is de hoofdgedachte van Studio MusicalMente. We betrekken ze bij de muziek met spelletjes en verhalen, zodat de muzieklessen leuk blijven. Natuurlijk baseren we de activiteiten op de leeftijd van het kind en het concentratievermogen . Door ze te betrekken, zal hun inspanning intensiveren en daarmee hun concentratievermogen vergroot worden. Hier hebben kinderen natuurlijk baat bij in hun leven buiten de muziekschool!

Studeer MusicalMente

Ritmes klappen, noten zingen, springen op onze megapiano en nieuwe muzikale verhalen bedenken met Pinokkio en Sneeuwwitje zijn slechts een paar activiteiten die bij ons Creatief Leren voor kinderen horen. Ze slaan niet alleen maar de toetsen van de piano aan, maar begrijpen ook de betekenis van de liedjes die ze spelen. Dat maakt het verschil! Want om een verhaaltje te verzinnen bij de muziek (of de muziek bij een verhaaltje) is de eerste stap naar bewust en creatief muziek maken. Wat als deze creativiteit ook kan doorsijpelen naar het dagelijks leven van jouw kind? 

Luca Ridolfo with pictures of instruments and animals game

Wij weten als leraren natuurlijk niet wat jij denkt dat het beste is voor jouw kinderen, maar we hopen dat je geprikkeld bent om jouw kinderen wat muzikale creativiteit mee te geven, zeker nu ze nog jong zijn! Boek hier een proefles in Studio MusicalMente!