Open Pianolessen

Pianolessen voor drukke volwassenen

Open Pianolessen

Pianolessen voor drukke volwassenen

Als je wilt beginnen met pianospelen, wat is dan het eerste waar je aan denkt?

Je stelt je voor dat het tijd kost om betere, snellere en complexere nummers te spelen ongeacht het genre dat je wilt spelen.

Je stelt je voor hoeveel geduld je moet hebben om bijna elke dag te oefenen. Je wilt toch zeker niet de ‘slechte’ leerling zijn tegenover de leraar omdat je het werk niet buiten je lessen om hebt gedaan. Maar wat als je echt geen tijd hebt om er tijd aan te besteden?

Plus, je moet geld uitgeven aan een goede piano, zonder dat je zeker weet of het iets is waar je mee doorgaat of dat je het na een paar lessen voor gezien houdt.

Hoe zit het met de pianoleraar? Privé één-op-één lessen kosten ook geld. Waarom zoveel geld uitgeven als je gewoon thuis eenvoudige liedjes met je piano wilt spelen?

Is dit jouw situatie?

piano-courses open piano course

Als je piano wilt leren spelen en:

 1. Piano wil leren op je eigen tempo, zonder stress maar met plezier.
 2. Wil proberen of pianospelen iets voor je is zonder al te veel vooraf te investeren.
 3. Weinig tijd kunt besteden aan het thuis oefenen op de piano.
 4. Wilt wachten met geld uitgeven aan een piano. Je wilt pas een piano kopen als je zeker weet dat pianospelen iets voor jou is.
 5. Lessen zoekt die niet zoveel kost als privélessen.
 6. Nieuwe mensen wilt ontmoeten die dezelfde passie voor piano spelen delen.
 7. Eenvoudige liedjes wilt spelen in plaats van concertpianist te worden.

 

Als jij dit bent…

...dan heb ik de oplossing voor je.

Ik ben Luca Ridolfo, de pianodocent van Studio MusicalMente – Den Haag.

In de OPEN PIANO GROUP geef ik les aan mensen zoals jij die op zoek zijn naar een alternatief voor de één-op-één lessen (de standaard). Deze groepen zijn perfect voor beginners die op een eenvoudige manier willen beginnen met pianospelen en hun ervaring willen delen met andere mensen.

Zo kun je beginnen met pianospelen in de OPEN PIANO GROUP

Prices group music lessons

Ontmoet nieuwe mensen: je pianomaatjes!

Je ontmoet eerst je pianomaatjes en mij in de leskamer. We zullen elkaar voorstellen zodat iedereen met elkaar overweg kan. Door het groepsgevoel zul je nieuwe mensen leren kennen en plezier hebben terwijl je piano leert spelen.

learnnotespiano

Leer de basis die je nodig hebt om piano te spelen!

Aan het begin van elke les leer je de basis van muziek: de noten, het ritme en alle andere dingen die je nodig hebt om te weten hoe je een liedje moet spelen. Omdat je in een groep zit, kun je altijd sommige begrippen die je onduidelijk zijn nog eens doornemen en hulp krijgen van je pianomaatjes. Soms hebben zij ook leuke tips en trucs die je helpen om het beter te begrijpen of zelfs om "te cheaten" aan de piano!

Open Pianolessen

Speel een liedje, wat je niveau ook is!

Nadat je de basis begrijpt, speel je stap voor stap een nieuw liedje uit de collectie gemakkelijke en bekende pop- en evergreensongs. Deze vind je in het boek dat ik voor je heb gemaakt. Dit is iets wat je nergens anders kunt vinden, want het is het systeem dat ik voor de OPEN PIANO GROUP heb ontwikkeld. Elk liedje heeft vijf niveaus, van het eenvoudigste tot het meest gevorderde. Op deze manier kunnen mensen van verschillende niveaus samen hetzelfde liedje spelen en vormen ze wat ik noem "het piano-orkest"! Je speelt je eerste nummer zelfs zonder de noten te kennen, zonder bang te zijn minder te zijn dan degenen die al voor jou begonnen zijn. Je zult je geaccepteerd voelen, ongeacht je niveau!

Deze pianocursus is anders dan anders, en dit is waarom:

 • JIJ beslist (met je pianostudenten) wat je gaat spelen! Het is niet de leraar die dat doet. Je speelt alleen wat je echt leuk vindt.
 • Het is niet alleen jij en de leraar, maar jij plus andere mensen. Deze cursussen zijn ook een gemakkelijke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Veel van onze studenten worden vrienden na onze cursussen.
 • Je beslist zelf wanneer je naar de les komt. Als je er een overslaat, heb je niet het gevoel dat je iets van de vorige les hebt verloren. Plus, je kunt zelf beslissen op welke dag van de week je komt door je tijd te reserveren in ons online systeem (het werkt als een sportschool!).
 • GEEN ingewikkelde dingen of technische oefeningen. Als je op zoek bent naar iets specifiekers, hebben we betere cursussen die aan deze behoefte voldoen (bekijk ze hier).
 • Het verschil met leren van een pianoapp is dat je wel feedback krijgt van een gekwalificeerde docent. Weet je niet hoe je een passage moet spelen? Weet je niet hoe je het beter kunt spelen? Vraag het gewoon en de leraar zal je de beste manier laten zien om het te spelen!
 • Oefenen is aan jou. Jij bent de beste beoordelaar van jezelf en je tijd en je oefent alleen als je er zin in hebt. Met het speciale format van onze les en methodiek, zul je hoe dan ook tekenen van vooruitgang zien.
 • Je speelt je eerste nummer in je eerste les. Het eerste niveau wordt expliciet geleerd aan mensen die niet weten hoe ze noten moeten lezen. Plaats je handen zoals op de plaatjes en speel met de getoonde toetsen.
 • Word je van les tot les beter en wil je iets moeilijkers proberen? Dan kun je dat doen door een moeilijker arrangement van het stuk te spelen.
 • Elke keer zul je oefenen op verschillende piano’s en keyboards. Op deze manier zul je in staat zijn om op welke piano of keyboard dan ook te spelen.

Pas op - dit is niet voor jou als...

je complexe klassieke muziek wilt spelen. Deze cursus is dan niet de juiste voor jou. Maar als je vooral eenvoudige liedjes en melodieën wilt spelen, aangepast voor beginners, zul je deze cursus leuk vinden.

Als je het aankunt om dingen stap voor stap te leren en geduld te hebben als iets je vanaf het begin niet duidelijk is, zul je met plezier in de OPEN PIANO GROUP spelen!

Wat je krijgt in de OPEN PIANO GROEP

Dit is wat je krijgt in deze groeps pianolessen:

 • Een uur pianoles per week. Dat is de beste tijd om piano te leren spelen zonder haast te hebben.
 • Bladmuziek is inbegrepen – je hoeft geen andere boeken te kopen. We zorgen voor alles wat je nodig hebt zonder dat je ander geld uitgeeft.
 • Boekje “Eerste Stapjes – De Basis”. In dit boekje worden alle basisbeginselen van de muziektheorie eenvoudig uitgelegd. Hiermee kun je terughalen wat je tijdens de les dacht begrepen te hebben of vergeten was.
 • Speciale kortingen voor andere Studio MusicalMente cursussen.

Praktische informatie

Ik ben geïnteresseerd. Hoe werkt het en hoeveel kost het?

Wanneer:

 • Maandag  19.00 – 20.00
 • Dinsdag  19.00 – 20.00

Waar:

Studio Musicalmente: In Het Koorenhuis, Prinsegracht 27 Den Haag, room 1.11
(Centrum Den Haag)

De lessen vinden plaats in Studio MusicalMente in het gebouw genaamd “In Het Koorenhuis”. Het ligt 2 minuten van Grote Markt in Den Haag. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 6-4-2-3-17 en bus 25) en er is een parkeergarage (betaald) in de buurt voor degenen die met de auto komen.

Taal:

Engels

Prijs:

1ste les – 15€

Kom naar je eerste les voor 15€ – zonder verplichtingen.

Door op onderstaande knop te klikken kom je op het formulier waar je je eerste proefles kunt aanvragen.

Wij nemen dan contact met je op met alle informatie.

€ 129 per maand 

Als je er de eerste open pianoles leuk vindt en je wilt ermee doorgaan, betaal je slechts € 129 per maand. 

Docent:

Luca Ridolfo

Hoe kan ik de OPEN PIANO GROEP proberen?

Omdat ik wil dat je 100% zeker weet dat de Open Piano Groep iets voor jou is, kun je een eerste proefles boeken. Dit is de beste manier om te zien of het iets voor je is.

De eerste les kost slechts 15€, zonder verplichtingen. Je verplicht je niet om meer lessen te volgen als het je niet bevalt.

Het boeken van je eerste les duurt slechts 2 minuten. 

Klik op de onderstaande knop. Vul vervolgens het formulier in om meer informatie te ontvangen over uw vragen en om uw proefles te boeken. 

Wie is de docent?

Luca Ridolfo Piano Teacher

Luca Ridolfo

Pianodocent

Luca begon piano te spelen toen hij 8 jaar oud was en toonde ook al vroeg belangstelling voor het schrijven van zijn eigen muziek. Tijdens zijn studie heeft hij lessen gevolgd in jazz en klassiek bij leraren van over de hele wereld. Hij raakte geïnspireerd door hun muzikale invalshoek en daarom brengt hij deze op zijn leerlingen over. Luca heeft leservaring in Italië en Spanje. De Open Pianolessen worden in het Engels gegeven..

"De docent is de persoon die de student middelen geeft om zichzelf onafhankelijk te voelen, zodat hij/zij de muziek begrijpt in haar ware vorm."

FAQ

Er zijn geen inhaallessen in deze cursus en gemiste lessen worden niet terugbetaald. Je kunt nog wel met de docent praten en kijken of er nog een plekje vrij is in een andere groep voor jou. 

Dit kan, maar controleer de beschikbaarheid door het aan de leraar te vragen. 

Nee, je kunt de niet gevolgde lessen niet uitstellen tot de volgende maand.

Stuur een e-mail naar info@studiomusicalmente.nl waarin u aangeeft dat u geen lessen meer wilt volgen. Zeg je abonnement op voor het einde van de maand.

De cursus kost € 129 per maand. Het bedrag moet vooraf worden betaald.  

Deze lessen kosten minder dan andere cursussen omdat het groepslessen zijn. Bovendien zijn deze bedoeld als een soort kennismaking met het leren pianospelen op een gemakkelijke en toegankelijke manier.

De open pianolessen zijn meer bedoeld als een leuke manier om je reis in het pianospelen te beginnen. De één-op-één lessen zijn meer bedoeld voor mensen met specifieke behoeften en die bereid zijn om tijd en moeite te steken in het oefenen met pianospelen.

Boek dan een proefles op deze pagina. Je boekt dan een pianoles waarin je de verschillende cursussen van Studio MusicalMente kunt bespreken met de docent.

De lessen volgen de Nederlandse schoolkalender. Je kunt de vakantiedagen hier bekijken. In totaal zijn er, per schooljaar, 38 lessen.

Je ontvangt een factuur van ons en je moet de lessen voor de komende maand vooruit betalen. 

Nee, wij zullen u niet factureren als de maand geen lessen bevat. Je betaalt het abonnement 11 maanden in het jaar.

Ja, de kosten zijn hetzelfde. We hebben een gemiddelde prijs berekend voor de maanden met meer en minder dan 4 lessen. Op deze manier hebben we het eenvoudiger gemaakt voor zowel jou als ons, zodat we verwarring over de prijs kunnen voorkomen.

Als je bij ons komt nadat de maand is begonnen, betaal je alleen de resterende lessen van die maand. Daarna betaal je € 129 per maand.

Nee! Er zullen in onze studio verschillende piano’s zijn waarop je kunt spelen.

Omdat Studio MusicalMente de eerste muziekschool voor volwassenen in Den Haag is, ben je welkom in de Open Groep als je +18 bent.