Group singing lessons Groepszanglessen

Train je stem in
10 zanglessen

Groepszangles voor volwassen beginners
Niveau 0
Groepszanglessen - niveau 0

Wil je beginnen met zingen?

Zingen is heerlijk. Even nergens anders aan denken en lekker meeblèren met je favoriete artiest. De afwas wordt er minder saai van en in de douche klinkt het gewoon lekker. Maar, kan je ook beter leren zingen? 

Je wil misschien wel zangles proberen, maar:

 • Je bent erg onzeker over je stem,
 • Je zingt vals,
 • Je stem wordt snel schor,
 • Je vindt het geluid van je stem niet mooi,
 

Daarom heb je nooit de stap genomen om lessen te nemen. Als dit zo is, dan zijn de groepszanglessen voor volwassen beginners jouw manier om je op weg te helpen met zingen. In deze groepslessen ontmoet je anderen die net zoals jij hun stem graag willen verbeteren.

Wat zit er in de zangcursus?

In deze zangcursus begin je zoals je met ieder ander instrument zou beginnen: van het begin.

Dit betekent dat je geen noten hoeft te kunnen lezen, geen ervaring met zingen in een koor of solo hoeft te hebben, geen groot vertrouwen in je zangstem hoeft te hebben of zuiver hoeft te kunnen zingen.

Door samen simpele liedjes te zingen, leer je de toonhoogte en je stem te controleren. Je leert ook de basis van muziek maken

Het leuke van zingen is dat iedere stem anders is. In de cursus probeer je uit wat jouw stem allemaal kan. Je ontdekt daardoor verschillende manieren waarop je je stem kunt gebruiken om zo een helderdere toon te maken. Lelijk of vals zingen hoort erbij, omdat je alleen door te proberen je kunt verbeteren.

Omdat je start in een groep met mensen die ook nog nooit zangles hebben gehad, kun je samen een veilige omgeving creëren waarin jouw stem opent zonder teruggefloten te worden door angst om te zingen of negatieve gedachten over jouw zangkunst.

Daarbij weet je altijd wat je thuis moet oefenen dankzij de video-opname  van de les.

Zangles voor beginners
Je kunt iedere les terugkijken

Hoe ziet een zangles eruit?

Iedere les beginnen we met een vocale warm-up, zodat je je stem opwarmt en aan elkaar kunt wennen. We warmen het lichaam op en doen drie simpele zangoefeningen. Je krijgt ook tips over hoe je je lichaam efficiënt kunt gebruiken terwijl je zingt.

Daarna herhalen we kort wat we in de vorige les hebben gedaan.

Vervolgens werken we aan toonhoogte en klank. Dit kan bijvoorbeeld met een oefening waarin één persoon een toon aanhoudt terwijl de ander een andere toon zingt. We kunnen ook simpele lijnen van bladmuziek zingen.  

Dan studeren we samen een simpel lied. We kijken waar de moeilijkheden zitten en hoe we die stukjes kunnen oefenen.

Na de les ga je niet onvoorbereid naar huis. Met de videolessen kun je iedere les terugkijken, zodat je niets vergeet. De video’s worden geupload op de educatiewebsite van Studio MusicalMente. Ook de oefeningen van de week kun je daar terugvinden.

Sommige leerlingen hebben moeite met noten lezen. Daarom hebben we ook het Studio MusicalMente Reading Notes Werkboek in de prijs inbegrepen, zodat je snel op een goed niveau noten kunt lezen!

Voordelen: 10 redenen om groepszanglessen te nemen.

 1. Je kunt elkaar helpen om de goede toonhoogte en klank van de stem te vinden.
 2. Je kunt leren hoe je meerstemmig kunt zingen.
 3. Je kunt elkaar steunen door samen te zingen.
 4. Je kunt ook de angst overkomen om voor anderen te zingen, zonder dat je direct op het podium staat.
 5. Je krijgt een basis in zangtechniek en in muziektheorie.
 6. Je weet wat je thuis moet oefenen en hoe je dat moet doen.
 7. Je kunt iedere les terugkijken om de liedjes en oefeningen goed te herhalen.
 8. Je krijgt een voordelige prijs voor beginners.
 9. Er is geen stress: als je het na de eerste les niet leuk vindt, kun je een terugbetaling krijgen of je kunt stoppen nadat de cursus is afgelopen.
 10. Je ontmoet nieuwe mensen waarmee je leuk samen kunt zingen!

Praktische informatie

Groep Donderdagavond

donderdagavond (19.00-20.00)

Prijs:

€ 349 incl. btw voor 10 groepszanglessen van 1 uur
Neem contact op om je op te geven. 

Waar:

Studio Musicalmente: In Het Koorenhuis, Prinsegracht 27 Den Haag, room 1.11
(centrum Den Haag)

Deelnemers:

Max. deelnemers: 4 per cursus
Min. deelnemers: 2 per cursus

Docent:

Boukje van Gelder

Data van de 10 lessen:

 1. Donderdag 31-3
 2. Donderdag 7-4
 3. Donderdag 14-4
 4. Donderdag 21-4
 5. Donderdag 28-4
 6. Donderdag 12-5
 7. Donderdag 19-5
 8. Donderdag 9-6
 9. Donderdag 16-6
 10. Donderdag 23-6

Meivakantie: 5-5
Hemelvaart : 26-5
En 2-6

GEEN LES.

Wie is de docent?

Boukje van Gelder Vocal teacher

Boukje van Gelder

Zangdocent

Boukje begon al met zingen toen ze twee jaar was. Ze speelde cello en piano en op haar zestiende begon ze ook met zanglessen. Na haar Bachelor Geschiedenis besloot ze dat ze zangeres wilde worden. Ze zingt graag Bach en Amerikaans lied. In haar Bachelor Zang deed ze een onderwijsstage waarin zij zanglessen gaf. Dit vond ze zo leuk dat ze door wil gaan met lesgeven..

“Muziek maken met je stem is iets moois en ook iets heel persoonlijks. Iedere stem heeft zijn eigen klank en kleur. Al mijn zangdocenten hebben mij verschillende manieren geleerd om mijn eigen klank te vinden, terwijl het ook vrij voelt. Nu help ik graag andere mensen met het vinden van hun eigen klank.”  

Website Boukje

Wat is het verschil met andere zanglessen?

 • Makkelijke stap-voor-stap-benadering om te leren zingen
 • Vriendelijke prijs voor beginners.
 • Weet wat je thuis moet oefenen.
 • Heb je niet zo’n goed geheugen? Je kunt de lessen terugkijken. Do you have an hard time to remember stuff? You can rewatch the lesson.
 • Je krijgt hulp van anderen in de groep, maar nog steeds persoonlijke aandacht.
€ 349
10 groepszanglessen van 1 uur + Werkboek Noten Lezen + Video’s

FAQ

Als je niet zeker weet of je het juiste niveau hebt voor deze cursus kun je altijd contact met me opnemen. Ik kan dan kijken of je in de cursus past. Als je meer zekerheid wil, kun je ook een privé-proefles boeken voor €15 via deze link: Boek een proefles.

Deze cursus is speciaal voor mensen die geen ervaring hebben met zingen. Weinig mensen kunnen hun zangstem niet verbeteren. Lees bijvoorbeeld dit artikel. Als je mijn persoonlijke mening wilt hebben of je van deze cursus kunt profiteren, kun je een proefles boeken voor €15 op: Boek een proefles.

Er zijn geen inhaallessen in deze cursus. Als je een les moet afzeggen, is er het videomateriaal zodat je nog steeds kunt volgen wat er in de les gebeurd is.

Na je inschrijving zul je een factuur ontvangen met een betalingsperiode van twee weken. De betaling moet uiterlijk binnen zijn voor de start van de cursus.

Je kunt betalen via Ideal, PayPal of direct op onze rekening. We accepteren geen cash.

De eerste les heb je de mogelijkheid om te beslissen of je wel of niet verder wilt met de cursus. Je moet hiervoor aanwezig zijn bij de eerste les.

Als je op dat moment besluit te stoppen, krijg je een terugbetaling. Je hoeft dan alleen € 15 administratiekosten te betalen.
Vanaf de tweede les is een terugbetaling niet mogelijk.

Betalen in termijnen is niet mogelijk. Wanneer je jezelf registreert moet het volledige bedrag voor het verlopen van de factuurdatum op onze rekening staan en ten laatste voor het begin van de cursus.

Wanneer er een lockdown is, is er geen mogelijkheid tot terugbetaling, maar zullen de lessen hervat worden na de lockdown.